Vi erbjuder många typer av diplomerande kurser, alltså utbildningar som hålls av oss och där du efter genomförd kurs får ett diplom utfärdat av Plastec.

Den kurs vi håller oftast förutom EWF-certifieringskurs är diplomerad PE-svetsare. För dig som svetsar industrirörledningar kan vi även erbjuda en variant där vi pratar mer kemikalieresistens, upphängning av rörsystem, ventilmaterial och materialövergångar. I denna behandlar vi också de andra termoplastmaterialen som används inom industrin, PP, PVDF, PVC, C-PVC och ECTFE.


 

Diplomerad PE-Svetsare (2 dagar)

Kursen riktar sig till dig som behöver en gedigen kunskap i stum- och elmuffsvetsning av PE.

Vi fokuserar djupare på plastens egenskaper, olika typer av rör och elmuffar du som PE-svetsare träffar på i verkligheten samt korrekt svetsning i fält. Dokumentation av svetsarbete och framtagning av svetsunderlag ingår också som moment i kursen.

Fokus ligger på svetskvalitet och praktisk metodik, detta är kursen för dig som ska kunna svetsa PE-ledning men inte har krav på certifiering enligt EWF 581 och/eller EN 13067.

Kursen görs på två dagar och kräver ingen tidigare erfarenhet, beroende på aktuellt kunskapsläge gör vår kursledare en plan för varje individuell kurs så att den passar såväl nybörjare som erfaren svetsare.

Stumsvetsning av dubbelrörsystem.

 

Trådsvetsning av PP-ventilationsrör.

Tråd- och Extrudersvetsning (2 dagar)

Ska du bygga med PE eller PP? Detta är kursen för dig som svetsar till exempel brunnar, tankar, behållare eller andra plastkonstruktioner.

Vi lär dig hur maskinerna fungerar, hur du fogbereder, svetsar och mycket annat. Denna kursen är till stor del praktisk eftersom dessa metoder är mer hantverk än parametrar.

Vi svetsar vanligtvis i 10 mm tjocka skivor och rör men kan även anpassa efter er applikation så att kursen hamnar så nära er verklighet som möjligt.