EWF är ”European Federation for Welding, Joining and Cutting” vars svenska part är Svetskommissionen. I EWF-systemet finns alla de vedertagna certifieringarna för stålsvetsning och EPW – European Plastics Welder.

Idag används vanligtvis föreskrifterna i AMA Anläggning 20 för läggning av rör i mark. För svetsning av PE-rör över dimension 90 mm är EWF-certifiering ett krav. För svetsning av gasledning enligt EGN så är giltigt EWF-certifikat ett grundkrav, utöver detta behöver du en kompletteringskurs för gasledning, kontakta oss så berättar vi mer.

Denna certifiering är den högsta du kan inneha som plastsvetsare och innebär att du klarar de högst ställda kraven på svenska marknaden.

Själva kursdelen hålls av oss på Plastec och examination sker genom Svetskommissionen med tredjepartskontrollant vid kurstillfället.

Efter fullgjord kurs och godkänt teoretiskt och praktiskt prov utfärdar Svetskommissionen certifikat enligt EWF 581 och EN 13067.

1jp+fKQ6TlCHahcaYP5KNA

Förkunskapskrav

Denna kursen kräver minst två års tidigare erfarenhet av plastsvetsning för att kunna genomföras på tre dagar. Saknar du två års erfarenhet kan denna utbildning genomföras på fem dagar istället för tre. Eleven måste kunna hantera kursspråket i tal och skrift, har ni behov av utbildning på engelska så är detta fullt möjligt, kontakta oss för mer information.

Priser

3-dagars certifieringskurs för dig som har två års relevant erfarenhet          15 900:-
5-dagars certifieringskurs för dig som saknar två års erfarenhet                   19 900:-

Sedan finns det fem behörigheter för PE-svetsning av rör du kan välja att ta;

3.4 PE Stumsvetsning        20-315 mm      2 500:-
3.5 PE Stumsvetsning          > 315 mm      4 000:-
3.6 PE Elmuffsvetsning      20-315 mm      2 500:-
3.7 PE Elmuffsvetsning        > 315 mm      4 000:-
3.8 PE Sadelsvetsning             alla dim      2 500:-

För de flesta svetsare i VA-branschen är 3.4, 3.6 och 3.8 tillämpligt och totalpriset för en sådan certifiering är då 23 400:-

Vi kan också erbjuda certifiering på andra metoder och material som PP, PVDF och ECTFE, kontakta oss för att diskutera ett upplägg som passar er.